Boekenbeurs 2018: de (werk)boeken die niet mogen ontbreken op je bureau

Gepost op 29/10/2018

Hoera, de boekenbeurs heeft zijn deuren geopend. Rep je naar Antwerpen om de leukste (werk)boeken in te slaan. Werk efficiënter, stop met uitstellen en vind inspiratie op onverwachte plekken. Alle toptitels op een rij.

1. Spelen! Ontketen creativiteit en innovatie, Peter Ros, Uitgeverij Business Contact

Dat spelen op het werk goed is voor je productiviteit en samenhorigheid, las je hier en hier al. 

Peter Ros argumenteert dat spelen de balans tussen orde en chaos herstelt. Een beetje chaos is immers goed voor het stimuleren van innovatie en lef. Dus, rondje wiezen tijdens de vergadering morgen?

 

 

2. Vandaag begin ik echt, je uitstelgedrag de baas, Karen Visser, Uitgeverij Aup

Iedereen stelt uit, dat kunnen we niet ontkennen. In welke mate je uitstelt, hangt af van interne factoren zoals je persoonlijkheid en externe factoren zoals het soort organisatie waarin je werkt. Karen Visser is lifehacker en werkplektrainer. In Vandaag begin ik echt ontleedt ze uitstelgedrag, geeft ze remedies aan en zorgt ze ervoor dat je het probleem blijvend aanpakt. En ja, dit artikel werd dankzij Karen netjes binnen de tijd ingeleverd.

 

 

3. Vriend van een vriend, de verborgen principes van netwerken en hoe je die kunt gebruiken, David Burkus, Uitgeverij Business Contact

Online en offline connecties kunnen je carrière een ferme boost geven. David Burkus, hoogleraar en TED-spreker, geeft je tips om jouw netwerk hard voor jou te laten werken. Wist je bijvoorbeeld dat vage kennissen meer voor jou kunnen doen dan hechte vrienden? En dat oude klasgenoten als netwerk waardevoller zijn dan je naaste collega’s? Een boek boordevol handige tips en bruikbare richtlijnen.

 

 

4. Hoe overleef ik mijn collega’s? Tools voor zelfvertrouwen op het werk, Thea Bombeek, Uitgeverij Lannoo

Ken je dat? Een collega, baas of medewerker die tegenwerkt en je zelfvertrouwen naar beneden haalt? Je hebt geen zin meer in alle negativiteit en wil het probleem aanpakken. Tijd om je eigenwaarde weer op te krikken en die energievreter je werkdag niet langer te laten verpesten. Hoe? Dat lees je in Thea Bombeeks nieuwe boek.

 

 

Eveline Janssens/foto belga