8 studierichtingen die tot de verbeelding spreken

Wil je een job vinden die tot de verbeelding spreekt? Je droomjob vinden, begint bij de juiste studiekeuze. Wij bekijken het aanbod van hogescholen en universiteiten en lijsten de tofste studierichtingen op:

1. Bedrijfsmanagement: Sport- en cultuurmanagement – Professionele bachelor
Gebeten door organiseren? Een passie voor de sportieve of culturele sector? Maak van vrij tijd jouw beroep en organiseer optredens, wedstrijden, concerten, kampioenschappen, opleidingsdagen en andere events.

2. Digital arts and entertainment – Professionele bachelor
ICT is jouw ding en je bent een gamer in hart en nieren? Overtref de makers van jouw favoriete spel en studeer zelf voor spelprogrammeur. Als specialisatie kies je dan voor Game Development (focus op programmeren van games) of Game Graphics Production (focus op aanmaak grafisch materiaal voor games).

3. Musical – Professionele bachelor
Je springt uit bed, tapdanst je een weg naar de badkamer en staat luidkeels te zingen onder de douche? Misschien is de opleiding Musical wel iets voor jou. De ganse dag muziekleer, expressie, zang en dans. Aan het einde van de dag (en de studierichting) sta je elke avond in de schijnwerpers.

4. Sterrenkunde – Master
Als kind droomde je ervan: een planeet die naar jou vernoemd wordt. Studeer voor sterrenkundige en je kan je hele leven de sterrenhemel afturen op zoek naar jouw eigen ster, planeet of zonnestelsel.

5. Nautische wetenschappen – Master
De zeven zeeën overvaren? Wordt officier en verken alle uithoeken van de wereld. De Hogere Zeevaartschool biedt de kans om af te studeren als kapitein in de lange omvaart.

6. Product Design – Master
Bepaal mee hoe de voorwerpen van morgen er gaan uitzien. Van strijkijzer tot meubels, in deze opleiding leer je de knepen van het vak. Laat al je creativiteit los en speel de hele dag met schroefjes, maquettes en potloden.

7. Seksuologie – Master
Tja, geen verdere uitleg nodig…

8. Beeldende kunsten: Mode – Master
Modeontwerpers zijn de rocksterren van de 21ste eeuw. Ben je modebewust en in het bezit van een feilloos gevoel voor mode? Bepaal mee het straatbeeld van 2020 en word modeontwerper.

Eveline Janssens