7 toffe jobs voor wie een hekel heeft aan routine

Gepost op 04/09/2017

Heb je er een hekel aan om steeds hetzelfde te doen op het werk? Dan zijn deze flexi-jobs zeker en vast iets voor jou.

1. Vliegende medewerker computerondersteuning

Ben je een krak in computers en graag op de baan, dan is vliegende ICT-medewerker echt iets voor jou. Je bent voortdurend onderweg om problemen op te lossen en vaak reis je op een dag het hele land rond. Geen enkele dag zal hetzelfde zijn voor jou, zoveel is zeker.

2. Onderhoudstechnicus

In deze job zorg jij ervoor dat alles op wieltjes loopt voor het product of dienst waarvoor jij verantwoordelijk bent vanuit je bedrijf: vaatwassers, plc-systemen, transportbanden: noem het maar op. Jij zorgt steeds dat de eindklant een gelukkig mens is. Uiteraard ben je daarvoor heel veel onderweg.

3. Vertegenwoordiger

Als vertegenwoordiger kan je uiteraard niet achter je bureau blijven zitten. Je bent steeds op de baan om je producten of diensten aan de man te brengen. Nogal logisch. Iedere dag ziet er gegarandeerd anders uit en steeds ontmoet je nieuwe mensen.

4. Business development manager

In deze functie ga je op zoek naar nieuwe klanten en afzetmarkten. Daarvoor moet je uiteraard de baan op. Voor deze job moet je dus ondernemend zijn, autonoom en vooral ook avontuurlijk want elke dag brengt je wel ergens anders en in een andere situatie.

5. Creatief adviesverlener

Creativiteit komt niet zomaar aanwaaien. Dat moet je in de vingers hebben. Vandaar dat creatievelingen, vaak op freelance basis, veel gevraagd zijn binnen diverse projecten. Routine ken je nauwelijks: je bent wel elke dag op een andere plaats en vaak moet je met wildvreemde mensen vanaf nul een boeiend concept bedenken. Iemand kandidaat?

6. Horecamedewerker

Wisselende uren, nieuwe recepten en menukaarten maken, leuke formats bedenken om klanten te lokken, ...: als horecamedewerker zal je zelden het gevoel hebben dat je routineus werk verricht. De work-out waarbij je iedere dag van hier naar door holt, krijg je er gratis bij.

7. Journalist

Heb je een hekel aan structuur, hou je van onregelmatige uren, bijt je jezelf graag vast in dingen en wil je elke dag iets helemaal anders? Tja, dan kunnen we je warm de job van journalist aanbevelen.

Pascal Dewulf