7 tips voor een optimale teamspirit met je collega's

Gepost op 03/09/2018

Je collega's en jij, dat is in principe twee handen op één buik. Of misschien moet er op dat vlak toch een tandje worden bijgestoken. Deze 7 tips helpen je alvast op weg.

1. Begin bij jezelf

Indien de teamspirit niet is wat ie moet zijn, dat moet je misschien al eens naar jezelf kijken. Ben je actief genoeg naar andere collega's, praat je regelmatig met hen en heb je daarbij een luisterend oor, ben je warmhartig en empathisch of eerder koel en op jezelf?

2. Zet de klokken gelijk

Een open communicatie binnen een team is cruciaal voor een goede productiviteit. Laat je collega's dan ook regelmatig weten waar je mee bezig bent. Doen zij dat op hun beurt ook, dan ben je goed op weg om een perfect team te worden.

3. Wees duidelijk

Frustraties binnen een team ontstaan doorgaans doordat er niet duidelijk wordt gecommuniceerd. Anderen kan je op dat vlak niet controleren, maar jezelf wel. Laat duidelijk weten wat je professioneel verwacht en niet verwacht en waar je de grens wenst te trekken. Zo weten je teamgenoten gelijk waar ze aan toe zijn.

4. Geef positieve impulsen

Wees constructief in je feedback, positief in je uitlatingen en aarzel niet om je collega's regelmatig een pluim of een bedankje te geven. Je zal versteld staan hoe hecht het team daardoor wordt.

5. Samen uit, samen thuis

Zorg dat het hele team steevast op dezelfde lijn zit. Het is niet omdat er iemand niet onmiddellijk mee is of niet iedereen overtuigd is van de te volgen strategie dat die persoon moet achterblijven. Zorg dat iedereen mee is en het team zo stevig aan mekaar blijft hangen.

6. Lach, lach, lach

Met een lach op je gezicht kan je de grootste problemen aan tijdens de werkdag. Een lach schept ook vertrouwen en brengt rust in netelige situaties die zich tijdens die werkdag mogelijk kunnen voordoen. Een lach werkt trouwens erg aanstekelijk, probeer maar.

7. Werk aan je (werk)relatie

Een goede (werk)relatie daar moet je af en toe, net zoals in een privérelatie, wat extra moeite voor doen.  Mekaar vertrouwen geven en durven op mekaar rekenen bijvoorbeeld. Maar ook: positieve feedback geven aan mekaar om zo het team naar steeds grotere hoogtes stuwen.

Pascal Dewulf