7 tips om nu al je droom(vakantie)job voor de zomermaanden in de wacht te slepen

Gepost op 08/05/2019

Op zoek naar een leuke vakantiejob om de zomermaanden mee te vullen? Met deze 7 tips sleep je die job gegarandeerd snel in de wacht.

1. Wees gefocust

In het wilde weg zoeken naar een vakantiejob werkt doorgaans contraproductief. Beperk je zoektocht dan ook tot een aantal sectoren en een handvol bedrijven. Dat maakt het zoekproces een stuk overzichtelijker waardoor je sneller tot een resultaat zal komen.


2. Kijk binnen je eigen netwerk

De kortste weg naar een leuke vakantiejob zijn vaak je eigen familie of vrienden. Geef hen duidelijk aan dat je op zoek bent naar een toffe job om tijdens de zomervakantie te doen. De kans dat niemand met bruikbare ideeën komt, is alvast bijzonder klein. Mogelijk hebben ze geen tips die rechtstreeks naar een vakantiejob leiden, vaak kunnen ze jou toch dirigeren naar iets of iemand waar je wel je ding zal vinden.

  

3. Kijk waar je echt goed in bent

Distilleer een tweetal vaardigheden die je echt onder de knie hebt of die dingen die je supergraag zou doen (en waar enkel algemene kennis voor nodig is) en zoek vervolgens in die richting. Dat maakt het leven voor de rekruteerders een stuk makkelijker omdat ze zo sneller een match zullen kunnen vinden.

 

4. Vergeet interimkantoren niet

Een groot deel van de vakantiejobs is beschikbaar via interimkantoren. Vergeet dus zeker niet te surfen naar de websites van de grote namen in de interimsector. Heb je iets gevonden wat je leuk vindt, neem dan meteen de koe bij de horens want ook andere jongens en meisjes zijn op dit moment druk op zoek.

 

5. Durf te vragen

Heb je je droomvakantiejob in gedachten? Trek dan je stoute schoenen aan en neem gewoon contact met het bedrijf waar je aan de slag wil. Doe dat los van het feit of ze al dan niet vacatures hebben opengesteld voor vakantiejobs.

 

6. Hou vol

De arbeidsmarkt is een harde plek geworden. Met zachtjesaan je gang te gaan, ga je er niet komen. Je moet er staan, voor je ding opkomen en als je je kans schoon ziet, die ook effectief nemen. Laat je zeker ook niet ontmoedigen wanneer het een paar keer misloopt en je naast die vakantiejob grijpt. Neem die snelle verhalen van je vrienden met een korrel zout. Een leuke vakantiejob vinden, is hard werk.

 

7. Houd alle deuren open

Krijg je te maken met een afwijzing, sluit die dan af met een beleefd dankjewel en voeg er aan toe dat je in de toekomst bij mogelijk nieuwe opportuniteiten er even graag aan de slag wil. Kans is groot dat men je na verloop van tijd dan toch weer zal opvissen.

Pascal Dewulf