7 signalen dat je je talent verspilt in je huidige job

Gepost op 11/09/2018

Heb je soms ook de indruk dat je je tijd verbeuzelt in je huidige job? Deze signalen geven alvast aan dat je het bij het rechte eind hebt.

1. De wereld verandert, maar jouw bedrijf niet

Het lijkt wel of jouw bedrijf in een soort van institutionele lethargie is terechtgekomen. Dat past niet bij jouw dynamische, gedreven insteek en je begint het te voelen telkens je weer op je vertrouwde werkplek belandt.

 

2. Je baas wil de dingen liefst houden zoals ze zijn

Voortdurende verandering zit niet in de menselijke natuur. Maar een te statische bedrijfsomgeving gaat op de duur het moreel van de troepen aantasten. Indien je merkt dat je baas kiest voor een status quo, moet je misschien zelf eens tot actie overgaan en hem gaan vinden met wat nieuwe voorstellen. Haal je bakzeil, dan moet je andere opties overdenken.

 

3. Je hebt grootse plannen met je job

Je bruist van de energie, bulkt van de ideeën om je job naar een vernieuwend niveau te brengen, maar in de directiekamer hebben ze er ook na verschillende meetings totaal geen oren naar. Dan kan je blijven doen wat je deed of voor verandering kiezen. 

 

4. Je kan van niemand (nog) wat (bij)leren

Je hebt heel goed rondgekeken op de werkvloer en kan niemand vinden van wie je eigenlijk iets zou kunnen opsteken. Sterker nog: het is de rest die bij jou hun licht komt opsteken. Was het niet de Chinese wijsgeer Confucius die ooit opperde dat wanneer je de slimste bent in de kamer je dan in de verkeerde kamer bent?

 

5. Jij bent de enige in je team die ontevreden is

Voelt de rest van je team zich supergemotiveerd en hebben ze de indruk dat ze intellectueel en vaktechnisch volledig tot hun recht komen? Dan ligt het mogelijk aan jou en moet je misschien andere horizonten opzoeken.

 

6. Je droomt iedere dag van een andere job

In principe is het geen normaal gegeven dat je iedere dag van een andere job droomt. We gaan allemaal wel eens met meer of minder zin naar het werk, maar wanneer je constant met loden benen richting werk vertrekt, zit je niet (meer) goed. Kan je het verhelpen, doe het dan. Indien niet, dan moet je je heil elders zoeken.

 

7. Je maag krimpt in mekaar op zondagavond

Huiver je zondagavond bij de gedachte dat maandagmorgen eraan komt? Geen nood, er zijn vast en zeker nog collega's die hetzelfde gevoel hebben. Maar misschien hebben zij dat heel af en toe en jij constant. Dat is niet goed. Actie ondernemen is de boodschap. 

Pascal Dewulf