7 redenen waarom dicht bij huis werken goed voor jou is

Gepost op 08/10/2017

Dicht bij huis werken, is goed voor je jezelf en voor je carrière. Wij geven je alvast een aantal overtuigende argumenten mee om het in eigen regio te proberen.

1. Je wint een pak tijd

Gedaan met ellenlange verplaatsingen. Geen urenlang meer in de wagen in de file, maar een korte verplaatsing om zo snel aan het werk te kunnen. Wie zegt daar neen tegen?

 

2. Je hebt veel minder stress

Lange verplaatsingen brengen veel stress met zich mee omdat er altijd variabelen opduiken die je niet had voorzien. Een ongeval onderweg waardoor een kilometerslange file ontstaat, een trein die het plots laat afweten vanwege een technische panne, ... Kan je te voet of met de fiets naar het werk, dan heb je daar allemaal geen last van.

 

3. Je maakt de wereld een stukje beter

Heel het fileleed heeft vaak te maken met het feit dat we allemaal op dezelfde plaats aan de slag zijn/willen. Door in eigen regio te werken ontlast je op jouw manier het wegennet en/of het openbaar vervoer en werk je (on)rechtstreeks mee aan de decentralisatie van de arbeids- en verkeersstromen.

 

4. Je bent productiever

Anderhalf uur in de file, enkele rit. Een typisch voorbeeld voor de gemiddelde pendelaar. Je wordt er in principe geen wakkerder mens van. Ben je na tien minuutjes op het werk, dan kan je gelijk fris en monter aan de slag. Leuk toch?

 

5. Je hebt een gevoel van nabijheid

Wanneer je iedere dag richting Brussel of Antwerpen moet en je van ver komt dan treedt er al niet zelden een gevoel van vervreemding op. De grote stad, je hebt er doorgaans niets mee. Enkel je werk zorgt voor een band. Wie heeft daar wat aan? In eigen regio voel je je thuis en dat geeft je ook een blijer en dus productiever gevoel.

 

6. Je moet je werk zien als een investering

Het is gewoon zinloos om elke dag een verplaatsing te doen van meerdere uren om uiteindelijk acht uur aan de slag te zijn. Wie schiet daar wat mee op? Heb je al even omgerekend wat een tijdverspilling dat op jaarbasis is? Zie je werk als investering: kijk hoeveel tijd en middelen je erin steekt en wat je er uiteindelijk uithaalt. Helt de weegschaal over naar de verkeerde kant, dan moet je je conclusies trekken.

 

7. Je sociale leven vaart er wel bij

Een gezellig feestje bij vrienden, een avondje uit met je partner? Wanneer je in eigen regio werkt, kan je dat allemaal op een ontspannendere manier plannen dan wanneer je niet weet hoe lang de file weer zal zijn of dat je je aansluiting op het openbaar vervoer misschien weer zal missen.

Pascal Dewulf