7 jobs die je fit en gezond houden

Gepost op 11/09/2017

Een zittend beroep is niet altijd goed voor je lichaam. Gebrek aan beweging op kantoor kan op termijn tot allerlei lichamelijke problemen leiden. Er is daarover al genoeg gezegd en geschreven. Met deze jobs zal je alvast meer dan genoeg beweging krijgen.

1. Projectleider evenementen

Ben je aan de slag bij een evenementenbureau dan is de kans groot dat je op een gemiddelde werkdag heel wat in beweging bent. 'Werven' gaan inspecteren, allerlei logistieke brandjes blussen, overleggen met medewerkers ter plaatse en als de nood hoog is zelf een handje toesteken. Veel stilzitten zal je dus niet.

2. Fietskoerier

Je ziet ze tegenwoordig overal: fietskoeriers. Ze fietsen erop los om pakketjes te bezorgen, om de lunch op kantoor af te leveren, ... Als fietskoerier maak je gegarandeerd je kilometers, elke dag. Een workout na de werkdag is echt niet meer nodig.

3. Afvalophaler

Dacht je dat de volle vuilniszakken die je (twee)wekelijks voor je deur zet, worden opgehaald door de afvalfee? Dan heb je het mis. Het zijn gemotiveerde mannen en vrouwen die dat doen en die voortdurend de afvalwagen op en af springen om alles netjes te houden. Een rustig leventje is je als afvalophaler dus niet direct gegund.

4. Postbode

Ook met de job van postbode ben je elke dag fysiek in de weer. Toegegeven, er zijn steeds vaker bestelwagens en bromfietsen ter beschikking voor postbezorgers, maar toch moeten ze telkens heen en weer lopen tot bij jouw brievenbus. Om nog maar te zwijgen over hun voorbereiding in het postsorteercentrum.

5. Fitnesscoach/trainer

Voor de hand liggend, maar toch kunnen we het niet laten om jou het heilzame effect van deze job duidelijk te maken. Bewegen is gewoon de core business van je job. 's Avonds nog een rondje gaan hardlopen is voor jou in dat geval echt niet meer nodig.

6. Logistiek medewerker e-commerce

Jij bestelt online met één druk op de knop je producten, maar daarachter zit een compleet logistiek systeem waarbij medewerkers dag en nacht heen en weer lopen in sorteercentra om alles netjes op zijn plaats te krijgen. Wil je beweging en wat fysieke inspanning, dan is de job van logistiek medewerker e-commerce zeker jouw ding.

7. Host(ess)

Het hoeft niet gezegd dat je als host(ess) op beurzen of evenementen gegarandeerd je kilometers maakt. Folders uitdelen, mensen rondleiden, bezoekers inlichten: stilzitten zal je met deze job nauwelijks.

Pascal Dewulf