5 signalen die aangeven dat je baas tevreden is over jou

Of je nu je eerste stappen zet in het professionele leven of al een tijdje aan de slag bent, je wil toch altijd graag weten hoe je baas, manager of leidinggevende je prestaties beoordeelt.

Hoewel daarin al veel verandering is gekomen omdat er zoveel te doen is rond menselijk leidinggeven, zijn er nog altijd hiërarchische oversten die erg moeilijk toegankelijk zijn en aan wie je moeilijk op de man of vrouw af kan vragen of ze tevreden zijn van je werk. Dan is het zaak om af te gaan op externe signalen.

Dit zijn alvast vijf tekenen die erop wijzen dat je werk zeer gewaardeerd wordt.

1. Je krijgt meer verantwoordelijkheid

Het meest evidente signaal dat op tevredenheid wijst, is uiteraard dat je meer verantwoordelijkheden krijgt om projecten of zelfs teams te leiden. Ook zonder woorden is dat heel veelzeggend.

2. Je krijgt regelmatig feedback

Managers die jouw talent onderkennen, zullen je normaliter vaker even terzijde nemen om je te wijzen op wat je goed hebt geaan, maar ook op wat je minder goed hebt gedaan. Je moet je dus zeker geen zorgen maken als je vaak opbouwende kritiek krijgt, want dat is vaak een signaal dat je baas gelooft dat je meer verantwoordelijkheid aankan.

3. Je moet je vaak over collega’s ontfermen

Als je merkt dat je leidinggevende collega’s die met vragen zitten naar jou stuurt om ze even de hand te reiken of op weg te zetten, dan zit je zeker snor. Je speelt dezelfde rol als voetballers die het “verlengstuk” van de coach zijn op het veld. Het is vaak een teken dat je binnenkort promotie mag verwachten.

4. Je krijgt de vraag om input te geven

Om de vergelijking met het voetbal nog even door te trekken: als de coach met één speler vaker overlegt dan met andere, dan betekent dit dat die 100% vertrouwen in hem heeft. Hetzelfde geldt als jouw leidinggevende vaak om jouw input of oordeel vraagt.

5. Je hoort niets

Hoe paradoxaal het ook kan klinken als je de andere signalen leest, ook het feit dat een leidinggevende jou niet aanspreekt en niet complimenteert, kan erop wijzen dat hij of zij heel tevreden is over je prestaties. Er zijn nu eenmaal nog altijd leidinggevenden die hun stem alleen laten horen als er iets mis is. Als je in dat geval toch twijfelt, is er niets mis met het openlijk stellen van de vraag of men tevreden over je is.

Geert Degrande