5 dingen die succesvolle mensen doen na een lang weekend

Na een verlengd weekend durft je productiviteit het weleens te laten afweten. Bij succesvolle mensen is daar echter geen sprake van: zij vliegen er na een korte break meteen in. Hoe doen ze dat toch? Vijf dingen die hun succes verklaren.

1. Hoe leuker je verlengd weekend is, hoe moeilijker om je ‘weekmodus’ weer in te schakelen. Succesvolle mensen hebben daar iets op gevonden. Op de eerste dag na een vakantie vertrekken ze extra vroeg naar het werk. Er zijn immers meer e-mails te beantwoorden en meer problemen op te lossen, dat is gewoon zo. Door wat eerder te starten, werken ze de opgedane achterstand meteen weg. Een eenvoudig trucje om te vermijden dat ze een week achter de feiten moeten aanhollen.

2. Er is wel een valstrik waar sommige mensen, ook de succesvolle, helaas intrappen. Zij checken hun mails al tíjdens hun verlengd weekend, omdat ze willen anticiperen op de berg werk die hen op maandag te wachten staat. Maar dat is geen goed idee. Het is pas door je volledig van het werk af te koppelen, dat je je batterijen echt kan opladen.

3. De sterke krachten op kantoor slagen erin hun ‘werkbrein’ af te zetten op vakantie, maar bij hun terugkeer focussen ze meteen op het werk. Verspil je eerste voormiddag niet met doelloos surfen “om er weer in te komen”. Nee, neem een doelgerichte werkhouding aan als je terugkeert naar kantoor. Succesvolle mensen zijn in staat moeiteloos de knop om te draaien tussen vakantie en werk. Zo geven ze getreuzel na het lange weekend geen kans.

4. Productievelingen weten dat ellenlange, omslachtige to-dolijstjes weinig nut hebben. Er is geen beter moment om met de heggenschaar door je to-dolijst te gaan dan de dag na een lang weekend. Je hebt even afstand kunnen nemen van het werk en ziet de zaken weer wat helderder. Daardoor kan je belangrijke zaken van bijzaken onderscheiden.

5. Check, dubbelcheck. Het is niet alleen een gouden regel voor journalisten, maar ook voor de toppers op kantoor. Zij checken hun agenda extra goed als er vrije dagen zitten aan te komen. Voor of na een verlengd weekend volgt er immers een kortere werkweek: het is dus zaak om niet te veel afspraken en meetings in het ingekorte schema te proppen. Anders is het heilzame vakantie-effect snel vervlogen.

Gerlinde De Bruycker

Bron: Businessinsider.com