10 verrassende teambuildingsactiviteiten

Plan voor je volgende teambuilding eens wat anders dan een rondleiding langs historische gevels van de hoofdstad, een etentje of een wandeling in de Ardennen. Streekpersoneel.be tipt enkele verrassende en uitdagende teambuildingsactiviteiten.

  1. Zoek het avontuur op en daag je team uit met een avonturenparcours. Een death ride, een touwenparcours hoog in de bomen of een sessie speleologie. Adrenaline verzekerd.
    www.dinant-evasion.be
  2. Sla het etentje in het restaurant over en ga samen een kookworkshop volgen. Je kan zelf kiezen of je voor haute cuisine gaat of het exotischer wil: Indiaans, Mexicaans of Italiaans? www.eetavontuur.be
  1. Mag het ook wat zoeter? Leer dan chocolade of snoep maken en degusteer samen jullie zoete lekkernijen.
    http://www.sweetsathome.be/
  1. Hou een themafeest waarbij iedereen verkleed komt. Altijd een hit zijn de foute jaren 70, 80 of 90, waarbij iedereen in zijn of haar tienerkleerkast mag duiken. De muziek, hapjes en versiering kleden het feest helemaal in.
    www.wegmetdebaas.be
  1. Ga een dagje naar zee met je collega’s, maar pak het competitief aan. Houd een zandkastelenwedstrijd, een gocar-parcours, speel Kubbs in het zand en organiseer een ‘wafel in 10 seconden’-uitdaging.
    www.kubbspel.be
  1. Veel verstokte wandelaars in je bedrijf? Verras hen met een rioolwandeling. Daal af onder de stad en waad door de ondergrondse kanalen. Je ontdekt sluizen, bruggen en oude gewelven. www.visitantwerpen.be
  2. Absolute stadsmensen maar geen zin in een ondergronds tripje? Boek dan een gps-spel doorheen de stad. In teams neem je het tegen elkaar op en ga je, gewapend met instructies en een gps, op pad. Mogelijk in verschillende Belgische steden.
    www.geoteam.be
  1. Boek een onverwachte creatieve workshop voor je werknemers. Een lesje hedendaagse kunst laat je een andere kant ontdekken van je collega’s.
    www.art-lab.be
  1. Nog een kale muur over in het magazijn? Een workshop graffiti en de creativiteit zal van de muur afspatten.
    www.killerbeeworkshops.be
  2. Een workshop improvisatietechnieken voor op het werk? Er staan professionals voor je klaar. Laat maar komen, die nieuwe management skills.
    www.expertacademy.be

Eveline Janssens